Antikrundan..

Startar igen den 8 januari! yes!
Jag knarkar atikrundan så fort jag får chansen. Min favorit är såklart Peter Pluntky. Gissa att jag var arg i höstas när jag kom till jobbet och Roffe sa att Peter just va inne i affären!!! Jävligt typiskt, men skönt. Va skulle jag sagt till honom...
Nåja.
I senaste nummret av "Antik Världen" fick man hänga med hem till Peter på sööööder här i Stockholm.
Han har en urtjusig samling Velocipeder...

 Brumm Bruuumm..

Världens vakraste siluett, tillhör inte en kurvig kvinna eller en manlig man med sjyst benstruktur. Utan världens vackraste siluett tillhör en gammal gigantisk Velociped om du frågar mig.


Velociped är ju förståss ett urgammalt ord för Cykel, och urgamla cyklar har ju såklart mer karaktär som ni ser här.

Min vän Lars Munck...

Idag var jag och fikade men min gode vän Lars Munck. Jag kan knappt minnas sist vi träffades. Och det var verkligen på tiden. Lars är en stor inspirations källa. 
Han gav mig ett tips, som jag vill dela med mig till alla som är lika lata och har så lite självdiciplin som jag. Jag kommer aldrig till skott, jag vill måla jag vill sy jag vill göra dittan och datten och jag vet att jag kan. Men jag har så svårt för att börja..
Lars sa till mig att skaffa mig en äggklocka, ställa in den på en kvart. Arbeta med det som man "måste" och tänka att efter en kvart gör jag annat som jag "vill". Lars sa till mig att när man väl satt igång och arbetat i en kvart så inser man att det är kul och att det blir svårt att sluta när man väl satt igång...
Min mobil fick fungera som äggklocka, och jag provade så fort jag kom hem. Och det funkade faktiskt. Men till min stora förvåning påverkade tidsinställningen mig på ett oväntat sätt.
I och med att jag bara hade en kvart på mig att jobba så jobbade jag skitsnabbt och jätte effektivt!!!! det verkar som jag jobbar bäst när jag har en deadline, en tid att passa...


Ja det må jag säga. Lars är en vis man och underbart duktig på det han gör... En av de bästa illustratörer jag känner till och jag beundrar honom jätte mycket. Jag har fått en kick i baken och här ska det banne mig jobbas....
Kolla in lite av vad Lars pysslat med här: Lars Munck

Hårda bud..

Detta är min nya favorit sång...Svenska raggare är ju något av det töntigaste,
otippat med en sån dyster och jazzig sång i denna film. yeah!Jag försökte hitta texten till denna grymma låt, hade varit intressant, är det nån som har den så pip till.
I stället sprang jag in i denna smått galna blogg, Det är kul med killar som bloggar. Kolla gärna in den:
Farbror Sid
A true nostalgiker..

Sternfall

I Onsdags lyckades jag finaly pricka in en spelning med Sternfall, enligt mig, stockholms intressantaste band.
Och live gjorde de ju sig ännu bättre. Vill även slå ett slag för Torget, i gamla stan, som var otroligt mysigt. Bäst var golvet, ni kommer förstå när ni ser det. Aj aj, glömde kameran gjorde jag, men jag ska nog lyckas komma ihåg denna kväll utan bilder.
Det är inte svårt att drömma sig bort till svunna tider. Till Sternfall dansar jag elegant och fartfyllt, iväg mot kvällen sista timme, i armarna på sin allra käraste....., kolla in dem HÄR.

 
 

Louis Legrand

Im in love...  

the Belle Epoque France..


Lilla Bukowskis....

Ja hos lilla Bukowskis kan man hitta fin fina grejer på kommande auktion...som är ganska snart...om man har pengar det vill säja.
Dessa objekt fastnade jag för:

 Elsa Beskow

 Hattask 1800-tal

 Resegrammofon

 Kolla igenom katalogen HÄR!


RSS 2.0