Paul Newman...

Världens charmigaste, sexigaste, vackraste, underbaraste man har avlidigt. 83år gammal...Han har varit min favorit sedan jag var 14 år gammal. Jag har nu suttit och stirrat på hans bild en en kvart. Kan inte förstå att han är död. Vilket är konstigt, det är ganska vanligt att man trillar av pinn när man är 83 år gammal...
Jag finner bara inga ord...vilken hemsk start på semestern..

 Min favoritfilm "cat on a Hot tin roof.." Helt enastående..

Comedian Harmonists..

Sedan min tid i Berlin har detta nog faktiskt varit ett av mina favoritband (eller vad man nu kan kalla det?)!!! Jag blir helt betagen varje gång jag lyssnar på dessa skön sjungande gossar. Harmoniska harmonister...

 

Comedian Harmonists bildades i Berlin 1927 och blev genast omåttligt populära worldwide! Men så kom ju nazisterna och förstörde allt i vanlig ordning. 1934 var gruppen tvugen att upplösas, då halva gruppen hade en eller båda fötterna i judendomen.
 


Take me away, Hemingway!

Jag blir så nyfiken varje gång jag ser en bild på Ernest Hemingway. Jag tycker han ser sy mysig ut i sitt skägg. Men vad jag läst om karln så tror jag inte att jag i verkliga livet skulle ha så mycket till övers för honom. Inte min typ helt enkelt. Men nu ska jag ner på stan och försöka hitta en bok som jag ska läsa i Frankrike. Han är ju inte känd för inget och äventyrs romaner är jag upplagd för just nu...Och jag ska ju "nästan" åka dit han och bland annat Sara och Gerald Murphy "hängde runt". Vad kan vara mer passande. Och kolla bara hur jävla stilig han var som ung soldat.


Sara och Gerald Murphy...

Var ett av MÅNGA amerikanska begåvade par som flydde pressen från sina rika familjer i Amerika i början av 1900-talet, till Paris såklart, för att få leva ut och skapa konst! Var annars...
Jag älskar Geralds tavlor, min favorit är "Watch".Sara var också en begåvad konstnär men jag kunde inte finna något av henne på nätet. Men att vara Picassos musa är ju inte heller så dumt. Ahhh vilket liv. Man blir ju bra sotis... Vacker, rik och begåvad i Frankrike på 20-talet...aj aj aj..


Sara och Gerald Murphy futuristiskt uppklädda...Helena Blomqvist..

Billie Black hjärtar Helena Blomqvist...
Just nu kan man se hennes verk på Angelika Knäpper Gallery, Tegnérgatan 4 här i Stockholm.
Fram till den 28de sep! Dont miss..
Fågelsång..

Jag undrar då vad denna lilla parvel gör idag.. jag blir iallafall stårlande glad av att titta på detta filmklipp. Han är ju bra festlig..

Ledig dag..


Ebay fynd!

Jasså, nu var visst redan pengarna slut för denna månad. Så nu bjuder jag på mina "Items Im watching" på Ebay!

Jätte söt 20´s hatt!


Urtjusig 30´s vinter klänning!Nyårsblåsa...

Här ska det göras klänning!
Jag börjar redan på min nyårsblåsa.. nu behövs bara en fest..


Pudrig peruk...

Det är inte ofta något håller sig i liv ett helt sekel. Men den lockiga vitpudrade peruken gjorde det minsann! I dag är det ganska svårt att förstå. Jag kan inte tänka tanken äns att det skulle bli på modet igen. Till min stora sorg, för jag älskar eleganta män. Och elegant var man, med ett gäng korkskruvar på knoppen.De första konstgjorda håren dök upp i Europa i början av 1600-talet. Men inte förrän i början av 1700-talet gick varje man som var en MAN runt i peruk.Nästan bara bönder visade sig ute i sitt eget hår.
I "Allt om Historia" läste jag en rolig grej. Att man permanentade perukerna hos bagarmästaren! Jo minsann, han bakade in lockarna i deg och bakade sedan peruken i ugnen precis som vilken limpa eller bulle som helst. När brödet var klart så hade man lockar som höll i en livstid!

RSS 2.0