Lite udda historia 3 : Pickwick Club, Boston

Årtalet är 1925. Över 100 dansglada människor firar Amerikas nationaldag på Klubben "Pickwick" i Boston. Helt plötsligt försvinner dansgolvet. Rasar ned precis under de firandes fötter. Siffran på de som fick sätta livet till i denna hemska olycka varierar. Men man kan dra slutsatsen att hälften i alla fall strök med.
Vad orsakade kollapsen av byggnaden som huserade Pickwick Club? Ja det vet man inte riktigt men visst hittade man något att skylla på.Många i dåtidens Amerika såg den nya vilda dansen Charleston som ett hot mot ungdomens goda moral. Så ja, låter det inte logiskt att den enorma gungning som skapas då över 100 människor sprätter på sina ben i den vilda dansen, kan få ett hus att kollapsa. Ja! Det lät vettigt tyckte många och där har vi syndabocken. Så praktiskt.
Det gick så långt att dansen förbjöds. Men detta förbud varade inte länge då alla ungdomar hade blivigt galna i dansen och det gick bara inte att stoppa. Visst är det intressant?

Här är ett mysigt klipp på ett fint par uppträdande..
.


New Things in my Etsy shop!!!

I have put up some new Things and new fotos of the old things! Go check it out!
.


Antikmässan 2010

Idag var jag och J på Antikmässan. Vi var där i 4 timmar, det är alltid lika kul. Svårt att sluta titta på alla pinaler, krimskrams och dyra, DYRA tavlor. Jag shoppade lite smycken i vanlig ordning och var helt nöjd med min dag.
Pga hemska upplevelser på en antikmarknad i Berlin så vågar jag inte öppet ta kort när det kommer till tillställningar av detta slag. Så fram med spion mobil kameran, och det förklarar kvalitén och den töntiga kollaget jag gjort här nedan haha!Antikmässan har öppet hela helgen (eller ialla fall fredag, lördag) Så spring dit och få inspitation vet ja!


.


White Owl...

...are selling the most beutiful jewelry ever! Look in White owl's Etsy store. Im in love!


.


"Laura" soon in my etsy shop.

This week I will put up a new blouse in my Etsy shop. Her name is Laura, and you will find her i two sizes. And she will look something like this:  


.


RIP Alexander McQueen...

... jag finner inga ord. Jag har förlorat min absoluta förebild när det kommer till mode. Eller nej, jag vill inte kalla det mode, för mig är det konst. 

...här är iaf min favorit visning.Nya Länkar..

Har lagt till lite nya länkar här nere till höger. Som är värda att kolla in. Här är några av dem:Sweet Sassafras
Producerar lite sy-mönster och pysslar med annat pyssel.Oh My Cavalier!
Ritar lite fint. Och pysslar på ganska bra hon med.Behind The Curtain
Mycket fin blogg med mycket 30 och 40-tal.Casey's Musings
Väldigt duktig på att sy och har en fin och intressant blogg. Jag älskar hennes tips på länkar hon brukar ha varje vecka.Wearing History
Min absoluta favorit när det kommer till att göra 30-tals reproduktions. Har även börjat "åter" sälja gamla mönster. Kolla in dem!.

Benjamin Bixby..Vad hände egentligen med André Benjamins (killen med världens bästa smak) klädmärke Benjamin Bixby?
Blev det bara en kollektion? Helt klockren var den iallafall. Och nu verkar det ju vara kört för män att få tag i så här snygga kläder. Suck.. jag såg för länge sedan i en tidning om hans nystartade märke men nu verkar man ju inte kunna hitta mer info om fler kollektioner. Skit trist!
Nåja, vad jag läst så var de här kläderna dyra som diamanter. Men jag tvivlar inte en sekund på att André använde sig av bästa kvalité, Cashmire, Tweed och snygga läder detaljer a la 30-tal! Man har ju iallafall bilderna att dregla över. Alltid nått...
Och män borde verkligen ha André Benjamin som stilförebild. Vilken Karl!


.


RSS 2.0