Engelska stick-termer..

..kan vara lite svåra och tolka. Jag har fått en liten förfrågan. Så därför ska jag förklara några här. Hoppas att det blir till någon hjälp.

Co (cast on) = Lägga upp maskor.
K (knit) = Räta maskor.
P (purl) = Aviga maskor.
St(s) (Stitches) = maskor.

Ja, det är ju basen det...

Inc (Increase) = Öka maskor.
Dec (decrease) = Minska maskor.
Tog (together) = Tillsammans. (tex. stica 2 st maskor tilllsammans.)
Ribbing = resår
YO (Yarn over) = garnet över/runt stickan.

Där har ni lite som kanske kan hjälpa. Det finns annars massor av sidor på internet man kan ta hjälp av. Här nedan är en:

Craft Yarn Council of America.

Och här kommer lite fina modeller som kanske inspirerar till stickning.



  


Broadwalk Empire

Ja längtar inte vi alla efter att få se denna serie???



Som Jonas på jobbet sa "allt HBO rör vid blir till guld"
Det kommer nog dock dröja ett tag då den inte är färdiginspelad än, och vidare mycket information går inte att hitta.
Men vad sägs om HBO, 20-tal, Spritförbud, skjutvapen, gangster kepsar, Steve Buscemi (för jag hoppas inte att han bara är med i pilotavsnittet???), Martin Scorsese.... ja listan kan göras lång på bra ingredienser.
Här är ett litet litet klipp:





.


Tänk om Josephine Baker skulle hoppat från balkongen..

...Ja för det var nästan så det höll på att bli, några timmar innan premiären av "La Revue Négre", i Paris 1925.
Ja ni vet, Josephine Baker. Den Afro-Amerikanske dansösen som slog ned som en komet i Frankrike.
När jag gick en liten kurs nyligen på universitetet som hette "Flärd och Film". Pratade vi mycket om Josephine Baker och jag lovade mig själv att läsa allt jag kunde hitta om henne. Så jag började med att önska mig en bok i julklapp och den läser jag nu. Och där läste jag om detta spektakel! Att det kunde ha tagit slut innan det ens hade börjat! Gode Gud! Och allt pga lite kärleks trassel och slarvig användning av en hårprodukt.



Jo ni vet, Josephine hade många älskare och en av dessa var otrogen mot henne precis när de kommit från USA till det nya landet. (Han var gift och var otrogen mot sin fru med Josephine och var sen otrogen mot sin älskare med andra kvinnor, pust) Detta upprörde henne enormt. När hon kvällen innan premiären gick för att lägga sig så smorde hon in sitt hår med ett medel som skulle göra det rakt. Grejen var bara den att hon glömde att läsa på förpackningen att det skulle tvättas ur. Så när hon vaknade upp på morgon hade medlet brännt av stora delar av hennes hår.
Detta fick bägare att rinna över och Josephine försökte fly från premiären, hem till några vänner där hon var på väg ned från balkongen...Jisses vilket drama. Men en modig man drog henne in i säkerhet igen, och det kan ju vi och hela världen tacka gud för!



Bilderna har jag lånat från Music2MyEars Flickr.


.


New Things in the Etsy shop!

Im selling some patterns for childrens clothing. Since I dont have children I guess I dont have any use of them.

 


And also a fantastic cap!



Visit my Etsy shop!


.


Fortsätter med Alexander McQueen..

...för jag tycker att han är så jäkla intressant och begåvad. Nu upptäckte jag, när jag lästa lite på FIDM blogg, att catwalken vår/sommar 2004 var baserad på en av mina absoluta favorit filmer. They Shoot Horses, Don't They? heter den och handlar om ett dansmaraton på 30- talet (om jag inte minns fel). Man kan kolla på denna catwalk (och alla andra) här! (tyvärr utan ljud) Jag tyckte den var fantastisk!




Kolla på trailern först vet ja!  



.


Vår/sommar Alexander McQueen...

Min favorit Alexander McQueen har till vår/sommar kollektionen 2010 låtit sig inspirerats av havet. Vågor, fiskar och snäckor i all ära. Men jag tänkte först och främst på Avatar och Queen Elisabeth I.
Mycket fina kreaktioner...Hurra!





.


Mademoiselle Coco...



... skrev så fint om mig i sin blogg så jag tänkte att jag skulle göra lite reklam för henne..
Hennes blogg heter "knitter from the past", och hon syr och stickar hon också. Fast hon attraheras mer av 50 talet. men fin är hon och fina saker gör hon.





.


House of Eliott..

.. har jag länge velat se, så dröm om min förvåning när den en dag stod där på hyllan på jobbet. ETT ENDA exemplar stod där och ropade efter mig...Den blev min. Efter en lång väntan så finns den nu här, med svensk text och allt (andra delen släpps i mars tror jag). Beställ den på buylando.se om ni bor i Stockholm.



Och ni som inte vet vad jag talar om, jo lyssna här... House of Eliott var en mycket populär BBC serie som gick på 90-talet. Den handlar om Beatrice och Evie, 2 systrars liv och arbete under 20-talet. Och vilket arbete sen, jo de driver ett mode hus! Man får följa deras framgångar och motgångar... och nu måste jag sluta skriva för jag kan inte vänta längre...Första avsnittet, NU!  Ahhhh-jöken! 





.


Oh dear, no money left...

.. this month.. so here are the things on my etsy favourite list..feel free to steal them from me.

Etsy: Your place to buy & sell all things handmade
BillieBlack.etsy.com

Lite mycket av varje..

.. I skogen i Borlänge var det fruktansvärt mycket snö..


Och i Ida Sjöstedts atelje var det fruktansvärt mycket tyll haha! Ja vilken vecka!





.


Heath Ledger..

I morgon ska jag gå och se The Imaginarium of Doctor Parnassus.



Och jag är nervös... För jag blir helt sentimental när jag ser en bild på Heath Ledger. Känns jätte fånigt men så är det bara. För 4 år sedan tyckte jag att han var en fånig, ful, surfer dude och jag förstod inte alls hypen. Och sen kom Brokeback Mountain o vipps så tyckte jag helt plötsligt raka motsatsen. Och sen förstärktes min tro på att han är en av de bättre efter att ha sett Candy. Och sen går han och dör...
Och jag tycker det är så jäkla sorgligt....



Så ikväll försöker jag värma upp. Så jag inte ska bli helt sentimental i morgon och förstöra min bio upplevelse.
En film som faktiskt inte är helt tokig och som många kanske inte känner till är The Four Feathers. Filmen i sig är inte en 5 poängare men Heath är snygg, och man kan ana hans enorma skådespelar talang.




.


Vecka 1, 2010...

... Det nya året börjar med en bra vecka må jag säga.. I morgon ska jag ge mig av till Borlänge för att bli kramad och pussad på. Jag ska bli dragen i en pulka och få dricka varm choklad framför en öppen eld. När chokladen är slut bär det tillbaka till Stockholm.


(Bild tagen från Front free endpaper)

Sen ska jag jobba gratis resten av veckan. Vilket inte låter så kul. Men att sitta och sy för Ida Sjöstedt känns helt ok och lärorikt! Och vad det blir av med helgen, ja det får vi se! Hurra för en bra start på året!!!



Lite Ida Sjöstedt favoriter...




.


RSS 2.0