Bright star...

....blir det ikväll.... tack snälla chefen för fri biljetterna...Någon som har sett den? vad tyckte ni?


.


New things up...

..In my etsy shop..This top I earlier knitted. Its to big for me :-( from a 40s pattern...This shirt is a wonderful shirt. Its probably made in the 70s. But it has the perfect 40s-50s look!.


Det är knappt så att man tror det...

..men det får plats en julgran, även på 22 kvadrat...Så inga ursäkter! en jul är inte en jul utan en riktig gran..Jag hoppas ni alla haft en lika fin jul som jag...Bästa julklappen tycker jag är fina böcker. Jag fick flera stycken, här är 3 st av dem:
.


"The bad hair day law"

Visste ni att det är förbjudet att som tjej ha mössa (eller något annat som täcker håret) innomhus i Franska skolor? Ja, det har såklart med religion (slöjor) att göra. Och jag som varken är religös eller speciellt politiskt engagerad ska inte fördjupa mig mer i det här, här och nu.. Men jag ville bara skriva om detta för det är ganska så absurt om man titta från ett icke religiös perspektiv.
Detta pratade min föreläsare om i Torsdags efter att vi kollat på Grey Gardens..
I Frankrike kallar många unga flickor denna lag för "The Bad hair day law". Många ser denna lag bara som ett förbud för flickor/kvinnor att ha dåliga hårdagar. Denna lag "tvingar" istället dem att spendera timmar (som kan spenderas på annat, Studier?) på att styla sitt hår.
Jag reagerade på detta då jag själv väldigt ofta, vid lata dagar, snurrar något runt huvudet för att dölja mitt smutsiga eller risiga hår..


(little Edie)

Nåja, vi pratade om headscarfs, grey garden, high fashion kontra Hijab. Föreläsaren glömde bort (enligt mig) att berätta om 30-40-50 talet då turban var VÄLDIGT High fashion. Ja hur egentligen det orientaliska präglade modet genom hela första halvan av 1900-talet.
Här bjuder jag på en liten Headscarfs orgie..Jag tycker det är mycket vackert, religiöst eller ej...


(Missoni fall-09)


(Indonesian muslim fashion show)

Intressant liten film gjord av Yasmin Moll om muslimska kvinnor i new York. Många muslimska designers...

"Fashioning Faith" by Yasmin Moll from Sabrina Enayatulla on Vimeo.


.


Rensning i garderoben...

.. leder till försäljning på etsy! Har lagt upp dessa till försäljning:


(Go vintage with Billie Black, denna syddes för ett tag sedan och har tyvärr bara hängt i garderoben.)


(Go vintage with Billie Black, denna syddes när jag bodde i Berlin och blev aldrig klar. Fixade klart den förra veckan)


(50s)

Meningen är att jag ska försöka hålla igång min etsy affär nu. Det var ett tag sedan jag sålde någonting så det känns kul och spännande. Ni får gärna kika in lite då och då. Klicka på länken här nedanför.

New things up for sale in my Etsy shop!.


Cracks..

..är namnet på en mycket intressant film som man kan hoppas kommer upp på bio här i Sverige så småning om. I USA ska den ha premiär 2010. Än så länge har man bara kunnat se den på diverse filmfestivaler. Regisören Jordan Scott är ganska ny i gemet. Men är man dotter till Ridley Scott (Thelma & Louise, Gladiator osv..) så antar jag att man har det lite i blodet. Man kan ju iallafall gissa vart hon har praktiserat.Då "Cracks" är filmad på Irland så kan vi ju räkna med vackra miljöer. Allison Byrne´s arbete med kostymerna tycker jag ser mycket intressant och välarbetat ut...
Det är väl bara att hålla tummarna för att den kommer upp på duken här i Sverige, och att den är lika fantastisk som den ser ut...

.


En kall vinterdag på Millesgården..

....var väldans fin..Undra då hur en sval sommarkväll skulle va??? Millesgården är klart värt ett besök. Miljöerna är helt sagolika.Carl Milles AteljéLee Miller utställningen var också trevlig, fast har man redan koll på henne så får man nöja sig med att njuta av hennes fotografier och skönhet. Faktan var ganska ytlig tyckte jag, men då kollade jag inte på filmen om henne som rullade i ett rum... Oh Vilken kvinna hon var!
.


En stickad tröja jag minns..

..och som är saknad, jag fick hjärnsläpp en gång och repade upp hela härligheten..Man gör så mycket dumt..Detta var min variant av följande mönster:

http://www.vam.ac.uk/images/image/13096-popup.html


.


Millesgården och Lee Miller...

...Hur kan jag ha missat något så fantastiskt som Millesgården på Lidingö. Jag har inte varit där med det ser mycket intressant ut om man kollar in Hemsidan. Ett konstnärshem från första hälften av 1900-talet. Kan det bli bättre! jag ska dit så fort som möjligt.
Och inte nog med det! Nu visas en fotoutställning med Lee Miller. Denna fantastiska kvinna och hennes fantastiska fotografier. Utställningen ska ha en viss surrealistisk ton. Med bilder hämtade från hennes tid som fotomodell, krigsfotograf och engagerad anhängare av surrealistgruppen i Paris under det fantastiska årtiondet, 30-talet.Innan hennes karriär som fotograf tog vid så var hon en mycket omtyckt fotomodell. Vacker som få, det ser vi ju här..

Utställningen håller på till 14 februari, öppet varje dag mellan 12-17, förutom på Måndagar då det är stängt..


RSS 2.0