Födelsedagsbarnet FBI

Hipp hipp hurra! FBI fyller 100 år i morgon! USA mytomspunna polisorganisation äter alltså tårta, och det är väl ändå ganska häftigt!

Vad vore ändå USA utan FBI??? Och vad vore filmvärlden utan FBI??? Idag är nog Terrorister prioritering no. 1, men på 30-talet mina vänner! oj så mycket spännande som hände då. Det var Al Capone och maffian, Bonnie och Clyde, Dillinger och att inte glömma all den finsprit som hälldes ut mellan 1920-33 då det var TOTAL förbud att konsumera alkohol i USA. Inte nog med att FBI agenternas handflator blev helt röda av att skruva av korkarna på den ofatliga mängd flaskor som skulle tömmas, nu såg ju även maffian sin chans att tjäna storkovan och det började smugglas sprit hit o och dit......Jaa vad ska man säga visst var det bättre förr..o hipp hipp hurra en än gång...

Speakeasies är vad man kallar/kallade alla de olagliga barerna som poppade upp som svampar ur jorden under de år Alkohol var förbjudet. Och gissa om de var populära...

kreativ..

Idag har jag varit lite kreativ, det blev en dam...
och så har jag finaly börjat jobba på de där 30s basplaggen jag saknar i min garderob..
o som jag stört mig på att deinte finns där i säker ett år nu...jippie!


Sandra Backlund

Är såklart en av mina favoriter, och här hittar ni några av mina högst varderade. 
Sandra BacklundSom det pysselfreak man är så vore det ju en dröm att få hjälpa till att knåpa..

Never ending story..

Här får ni en dos nostalgi! Min älsklingsfilm när jag var liten. Nu vill jag bara leta upp den och titta på den igen. Men jag har inte tid, ska packa väskan och dra till Berlin! Håll till godo..Och såhär såg det ut när de gjorde min älsklings scene...hoppas ni kan tyska.


Kafferepet

Hittade en fin blogg jag ville tipsa om. En tjej som heter Miriam och hon ser ju trevlig ut.


Kafferepet

Sjömans säck.

Inte mycket tid över till sömnad längre, men jag jobbar på en förändring, såhär kan jag inte ha det.
Men en sjömans säck till Emil lyckades jag hinna med. Här poserar Wille, snygg som han är.
Foto Emil Håkansson.


Hejja SVTNi har väl inte missat att underbara SVT börjat visa CARNIVALE! Det började i Lördags och man kan räkna med många trevliga lördagar framöver! Gillar man Twin Peaks så älskar man det här. Och självklart utspelas det under det det bästa årtiondet någonsin, 30-talet.
Missade tyvärr första avsnittet, men det gör inget. Det var inte länge sedan jag spenderade en hel vecka åt att insupa båda boxarna.


RSS 2.0