Och blod blev det, vill ja lova!

Ja, I går slog jag slag i saken. Drog med mig min nyfunne vän Emil för att äntligen få njuta av 2 timmar och 40 min total lycka! There will be blood ÄR och kommer nog förbli min favorit film...Helt otrolig historie utveckling, överraskande och trovärdig och skrämmande och alldeles ..alldeles...uuunderbaar... Jag och Emil konstaterade också att Daniel Day Lewis har världen mest fantastiska röst!!! ..
Får man för sig att gå o se denna film så får man för guds skull INTE missa den underbara bowlingbanan i slutet av filmen.. enastående! Jag ska ha en precis likadan när jag blir stor...
Vilket mästerverk! ...Jag kan inte låta bli att känna mig lite förbannad över att denna film skapats.. Det här är ju precis vad jag i framtiden skulle vilja vara med och arbeta fram, scenografi och kläder..men nu är det ju redan gjort!

image24 Underbar konstym Mr.

Och mina damer och herrar! Jag kan fortfarande inte förstå att det är sant! att det är Daniel Day Lewis som jag var totalt förkrossad kär i när jag var runt 10 år gammal! då var jag nämligen betagen av indianer och totalt nedkärad i Hawkeye (The last of the Mohicans)....

image25

                                     
                                     Run Hawkeye, run!

Colette Calasciones

Om jag någonsin blir rik och ska låta en konstnär porträttera av mig så är det denna dam som gäller,
Colette Calasciones. Det hör man ju bara på namnet att det kan inte vara annat än underbart!
Blir ni som jag alldeles tung i hjärtat av detta snökaos så kan nu ju kolla in hennes myspace sida. Jag smälter iallafall innombords...
Klicka här


 

image20
Och så vill jag passa på att nämna Håkan Hellström igen för jag fick så jävla många läsare helt plötsligt bara hans namn kom med i bilden haha! Så missa inte att nya skivan kommer ut nu i dagarna, jag tror det är på Onsdag om jag inte minns helt fel!

John Adams

Minst sagt intressant. Hurra för HBO!!!!!

Sveriges bäst klädda man kanske..

Är ju fan Håka Hellström.
Nu när man legat halft döende i ett par dagar i någon mystisk magsjukdom så har man ju haft himla massa tid till att surfa runt på internet. På vackra Chrystelles blogg såg jag Håka hellströms nya video. jag har ju hört denna låt förut på radion och varje gång så slår det mig "jävlar i min låda, det trodde jag aldrig, men FAN jag är smått kär i karln". Så nu på måndag när den fina lönen kommer så ska jag skutta iväg till närmsta skivbutik och inhandla albumet.
Anledningen till att jag skriver om det här är ju för att jag vill slå ett slag för Håkan Hellström och hans utmärkta klädval!!!!
Folk som känner mig väl vet att jag blir upprörd över att det finns så få grabbar med stil. Här gott folk kan ni studera hur det ska gå till när man vaknar upp på morgonen och bestämmer sig för vad man ska ta på sig! Och det behöver ju inte vara så jävla svårt...Håkan är ju inte precis extravagant...Det är hatten killar! hatten gör nog jobbet!


Saknar att hata....

De som känner mig väl vet att jag bodde i Berlin ett litet tag. Jag var så nöjd när jag flyttade till stockholm, skrek TACKA VET JAG SVENSK BYGGSTANDARD!!!!!! och saknade inte alls berlin...men nu...nu... ohh det gör ont i hjärtat....
Jag saknar att strosa runt på gatorna i Berlin, känna hur jag i ett kvarter bara ÄLSKA Berlin och inget annat, och sen i nästa HATA Berlin mest över allt annat i hela världen. Jag har ett hat/kärlek förhållande till Berlin. Och just nu kan jag bara minnas allt som var bra. Detta beror på att den 22 mars äger en fantastisk fest rum i vackra Admiralpalats....
Mitt absoluta favorit band Ray collins Hot club spelar ju förståss och de enastående Puppini Sisters... och min favorit dj kommer spela sexig swing musik hela natten lång! är det så konstigt att man gråter krokodil tårar och drömmer sig tillbaka till den tiden man kallade Berlin sin plattform.
Och mitt i all denna sorg slår det mig att jag inte känner till ett enda sjyst hak i stockholm med 30 tals inredning, art decon är död i denna stad!!!!! har jag fel? snälla informera mig i så fall!
ohhh suck*
Puppini sisters kan ni kolla in här:
Puppini sisters
I deras senaste video btw, så lånade de kläder från Vivienne Westwood. Och här hittade jag lite filmer om det. Superb!

Video 1
Video 2
Video 3


Sportjumper för Unga fröken

Japp, nu bjuder jag på lite pärlor från min lilla samlig med mönster. Först ut är en fin jumper från 40 talet. Låter svårstickad men inte omöjlig.
Lycka till!

Material: 300gr vitt, 150 gr rött, 150 gr blått Lisette
Långa strumpstickor nr 6 och 11
Mått: bröstvidd ca 84 cm. Längd 50 cm
Sträckning: 34 maskor  = 10 cm 

För att få mönstret från det vackraste hållet stickas denna jumper med början upptill. Även armarna stickas uppifrån.
Ryggen: Sticka först en besparing i slätstickning med följande  randning: 3 vita, 3 röda, 3 blå v.
Använd strumpstickor  för att kunna börja arbetet i samma sida 2 ggr och rad för att ej behöva riva av garnet. Om maskorna har svårt att få plats, så träd på en kork e.d  på stickan.
Lägg upp 36 m. på strumpst. Nr 11 och sticka 2 v. Öka därefter 12 maskor i slutet av vart och ett av de följande  6 varven för axlarna. Man har då 108 m. Fortsätt rakt i 7 cm. Och övergå sedan till vitt garn med röda och blå liljor. Varannan rad av liljorna stickas med rött och varannan med blått garn. Strama icke garnet. Då arbetet är 17 cm från sista ökningen vid axlarna ökas 1 m. i var sida varannat v. 3 ggr och därefter 10 m. på en gång i var sida (=134m.).
Fortsätt rakt och gör därefter 1 hoptagning i var sida var 5:e cm 4 ggr. Då arbetet är 23 cm från ärmhålet byter man till strumpstickor  nr 2 och minskar till 100 m. på 1:a v. Sticka resår (2 rm, 2 am) i samma randning som på besparingen . Det första v. efter varje ombyte av färg stickas dock med endast räta m. Då resåren  är 9 cm avmaskas löst och med en grövre sticka.
Framstycket: Börja med ena axeln och lägg upp 12 m. på strumpstickor nr 11. Sticka samma randning som på besparingen på ryggen och öka 12 m. åt ena sidan vartannat v. så man får 36 m. Fortsätt rakt i 4 cm och öka därefter för halsringningen åt motsatt sida  1 m. varje v. 10 ggr (=46 m.). Gör nu en andra sida like men åt motsatt håll. Lägg därefter upp 20 nya m. mellan de båda axelpartierna och sticka sedan med all 112 m. Då besparingen är  8 cm stickas det andra mönstret. Då ärmhålet är 18 cm ökas 1 m. i var sida varje v. 5 ggr och därefter  10 m i var sida (=142 m.) Gör sedan 1 hoptagning i var sida var 4:e cm 5 ggr.
Då arbetet är 23 cm från ärmhålet minskas till 114 m. på ett v. Byt till strumpstickor nr 6 och sticka den randiga resåren som på ryggen.  Avmaska löst med grövre sticka då resåren är 9 cm.
Ärmarna: Lägg upp 20 m. på strumpst. Nr 11 med vitt garn och sticka liljemönstret. Öka 1 m. i var sida varje v. till 40 m. sedan vart annat v. till 86 m. Därefter ökas 1 m. i var sida vart 4:e v. 2 ggr och slutligen 7 m.  i var sida (=104 m.).  Fortsätt rakt i 5 cm och gör sedan 1 hoptagning i var sida vart 8:e v. Då ärmen är 45 cm från ärmringningen bytes till strumpstickor nr 6 och man stickar den randiga resåren  t.o.m den andra blå randen. Avmaska löst.
Montering: Spänn ut arbetet efter måtten och låt det ligga med en våt duk över, som får torka. Sy ihop höger axel. Plocka upp ca 120 m. runt halsen på stickor nr 6 och sticka 12 cm randig resår. Avmaska mycket löst. Sy ihop jumpern. Om så erfordras sätt i ett blixtlås på vänstar axel. Pressa sömmarna.


Tina Cassati

Är en kvinna i berlin, som jag vill hylla lite...
Jag tycker väl egentlingen inte att det är så upphettsande med gothiska saker, men det här funkar för mig. Hennes inslag av alice i underlandet och svunna tider får ju såklart en tjej som mig att falla pladask!
Den här kvinnan är lite av en tusenkonstär. Inte bara att hon sätter ihop dessa fantastiska bilder, hon designar även hattar, illustrerar, och producerar lite konstnärliga kortfilmer.
Om ni vill kolla in Tina lite mer så kan ni göra det här:
Tina Cassati

Här är några favoriter hos mig...enjoy!

Jävla rygg...
image7                            


Quadrophenia


Ja man talar ju om att man har knutar i ryggen men jag tror fan jag har knopar.
Men jag inbillar mig själv att det går över av sig själv, jag är ju ung för bövelen! Och ska därför gå på ROCKERS på fredag. Rockers är en ny klubb på Fasching. Där det utlovas vild dans till tonerna av ska, rocksteady, rhythm n blues och rock. det kommer bli hur svettigt som helst.
Djs är inga mindre än: Micke Goulos och Hep Cat Matt
Och live spelar ska bandet Tictox
Såååååå Fasching alltså! 22:00-04:00. 100 kr. 20 år....
Peder Lamm

image6 Underbar färskala, i klassisk 50's idolbilds anda..haha!

Ja jag bryr mig inte om att folk skrattar åt mig! jag bara AVGUDAR Peder Lamm, so it is!
Alla människor som besitter en otrolig kunskap om antikviteter sitter högt på min beundrar pall.
Så leendet blev stort när jag såg hans sammarbete med tradera.com.
I för sig inte för mig några intressanta objekt, jo det skulle väl va trumpeten i så fall, då skulle man ju nästan kunna säga att man pussat karl.
Men såhär ser det ut:
http://www.traderaauktion.com/

Den får mig att sluta andas...

Den är helt underbar! och jag är alldeles pank. Så nu tippsar jag er om denna pärla!
En svart sammetsklänning från 20 talet med klockrena detaljer!

image5

Här hittar ni den:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=330215558728&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=014

Nu börjar det...

Sådär ja! nu har man inhandlat en laptop, finaly! Ibland är det bra att ha ett tråkigt men ack så välbetalt jobb i en sängbutik! Nu kommer jag vara online mer än vad som behövs, och då gör jag som alla andra som tillhör "internet generationen" . JAG BÖRJAR BLOGGA.
Min blogg ska inte innehålla massa strunt (ja det vill säja sådant som jag tycker är strunt). Ni ska inte behöva läsa om vad jag har shoppat idag eller vilka jag hånglade med förra helgen i ett pinsamt fylle-rus.
Eftersom jag syr kläder kommer denna blogg såklart handla om mycket mode. Det blir också mycket antikt! och mycket musik! och mycket konst!
Jag kommer lyfta fram sådant jag tycker bör komma fram i ljuset för att framställa en vackrare värld.

Hoppas ni gör er besväret att ytterligare en gång stanna till här hos mig.

image2

RSS 2.0