På Gustav Vasas tid...

image34
Skarp student


"Sjung om studentens lyckliga daaaar...låt oss få fröjdas i ungdomens.." ähhmm något... själv brydde jag mig inte så mycket om min student, jag gick varken på mösspåtagning eller lärde mig studentsången utantill.. jag var bara glad att få avsluta ett kapitel och börja ett annat.
Och som vanligt bryr jag mig inte om valborg heller! Jag har inte firat valborg eller ens accepterat dess existens sen jag var 16 år gammal. Då var jag ute som alla andra tonåringar, men istället för att supa o slåss som alla andra förfärades jag av hur alla förvandlades till neandertalare och beslöt mig för att aldrig igen fira valborg! och det går rätt bra!
Fan vad det dricks alkohol, och speciellt av individer som borde dricka sodavatten genom sugrör i stället...
Men hur som haver...så ska ni veta att på Gustav Vasas tid, drack normalsvensken, man som kvinna, i genomsnitt 2,5 liter öl om dagen. Värst var ju förståss kungens soldater som drack 4 liter och på söndagarna festade de loss på 5,5....

image35
Gustav och alla människor med gott ölsinne.

Cicada Club!

Oh jag går i tankar om att fara till LA. Varför inte? man måste väl besöka LA nån gång i livet. Film och art Deco tokig som man är. Det som lockar just nu är att få svänga en runda på Cicadas dansgolv. Ett litet paradis...
Varje söndag kan man sätta på sig sin bästa blåsa och känna sig som en diamant i total art deco omgivning, med storband och allt vad du kan tänka dig. Kolla in Cicada club HÄR.
Det är ingen mindre än profilen Maxwell DeMille som håller i spakarna. Stiligare karl får man väl leta efter...
image33

Han är inblandad i nästn allt som rör sig om 30s nostalgi i LA. Kolla in honom lite mer HÄR.
Eller luta dig tillbaka och tryck på play på följande video och NJUT.....

Till salu...

Nu ska ni köpa lite kläder av mig som är alldeles fööööör stora :-(
Det smärtar i mitt hjärta att det är som det är.Raka vägen till min sida på Tradera


Män i shorts..

Oh vilket väder! Det börjar lukta lite sommar minsann...O snart kommer shortsen fram och det finns faktiskt inget som jag tycker är så fult som män i shorts! Jag vet inte vad det är men när jag ser en man i shorts så vill jag nästan bara titta bort. Jag talade med Emil om detta idag och kom fram till att jag nog aldrig haft en kille, eller kännt en kille heller för den delen, som ser bra ut i shorts. Och så satte jag mig ner här framför datorn och letade igenom mängder av modebloggar efter snygga killar i shorts... Och det funkar verkligen inte. BLÄ.
Jag hittade en bild (kille) som jag tyckte var ganska trevlig att vila ögonen på och här har ni den:
image30
Jag tycker detta var mycket fint och smakfullt kombinerat! Speciellt färgen på skorna mmmmm.
Men jag säger då det, så länge det inte är standard men killar med rakade ben så ska det vara långbyxor på! Eller ett par sjysta chinos som är lite stökigt upprullade halvägs upp på vaden, det är fint! slå på det!  

Ungdomens smärtor..

Härom dagen rattade jag igenom kanalerna på radion på jobbet och hörde Michael Sembellos gamla goding "Maniac"..ahhh tänkte jag o började svänga på höfterna...shit vilken bortglömd låt...skitbra! Om det inte ringer en klocka hos er så kan ni ju kika här, jag är säker på att alla känner igen den.Och i detta samband började jag tänka på gamla hederliga tonårs filmer...Okej, Flashdance är en av historiens pinsammaste film, om du frågar mig. Men åhhhh vad alla tonårsfilmer på 80 talet (tidigt 90-tal) var hundra gånger bättre än dagens pinsamma försök...
Dagens filmer saknar charm totalt! Nu pratar jag om roadtripp och american pie o allt vad de heter, så jävla smaklöst! Allt handlar bara om vem som ska få pippa först! och det gör mig (pryd hopplös romantiker som jag är) så jävla förbannad! Förr handlade det mer om smärtsam kärlek, att vara missförstådd och att bli vuxen.
Jag tycker ni tonåringar som läser detta ska gräva lite djupare i filmhyllorna. Lite tips:
The Breakfast club
Pretty in Pink
Karate Kid (såklart)
Footloose

Molly Ringwald kommer alltid förbli den snyggaste tonåringen....
image29

That is what life REALY is about, kids!!!!!

Sweet Saturday!

Ärade medmänniskor!
missa för guds skull inte när jag och min väninna Tina styr upp till dans på Vampire Lounge (östgötagatan 41).
Den 26 april är datumet att anteckna ner.
Kom och njut av gammalt skit, romantik, sjömanstugg, tyska schlagers, svängig swing,
bongo bongo, rytande blues och rockig rockabilly...
Ni är alla mer än önskade!

image28


Min Chef

Hahaha! ja vad ska man säga, vi hänger med, vi på KungSängen! Reklamfilmen finns redan ute på Youtube. Innan den börjat sändas på tv!
Här står min chef o skryter:


Fågelkvitter...

Fåglarna kvittrar helt hysteriskt här ute i rågsved....Stundvis blir man nästan irriterad, speciellt nattetid. Men just nu, klockan 8 på kvällen, hemkommen efter jobbet, sitter jag i min säng och tycker att fåglarna är det underbaraste som finns, och jag känner verkligen att det är på gång nu, våren alltså!


image27

Såhär fina fåglar finns inte i Rågsved, men man kunde ju önska. Påfåglar är mina favorit fåglar. Om jag ska vara ärlig så tycker jag fåglar är rätt äckliga. Men påfåglar...
Ja jag vet att jag tjatar mycket om Berlin, men där finns det iallafall en ö full med påfåglar! Jag missade att besöka denna ö, men i sommar ska jag göra det. ABSOLUT. Det är nån gammal kung så lät upprätta denna påfågelö. Jag ska ha påfåglar på min herrgård när jag blir stor.

Nu ska jag kolla på Topmodel och käka tysk-djupfys-pizza..life is wunderbar!

RSS 2.0