Semester drömmar...Svart natt..

Oooooch så drog mörkret in över Sverige igen. Svart svart svart! Lampan vid genvägen till Coop hade slocknat och jag såg inte äns min hand när jag sträckte ut den framför mig...Det var så svart. Och det slog mig att det nog är slut nu, med sommaren...Men vad bryr jag mig om det, jag har ju min sommar kvar! Om en månad får jag sommar, oh vad jag längtar...jag ska hit, ungefär, och vara glassig. Börjar redan tänka på vad jag ska ha på mig...
 Nice med Nice..


FilmHöst

Wohooo vilken filmhöst det kommer bli! För en sån som mig kommer hur mycket gott som helst! I cant wait!
Nåja först och främst, filmatiseringen av Grey Gardens.Med ingen mindre än Drew Barrymore i huvudrollen som tokan Edith Beale.
Den rika vackra kvinnan som flyttade in i ett kråkslott med sin minst sagt knepiga mor. Gav snoffsarna fingret och levde under knappa förhållanden, OCH lyckades bli en av historiens mest betydelsefulla kvinnor när det kommer till mode! Jag tycker ju förståss om bilderna på henne från 30-40 talen Då hon var vacker som en dag! (inte för att hon någonsinn tappade sin skönhet...)

 
Blott 17 år och mest eftertraktad bland socitetens unga män...


Sen så ser jag väldigt mycket fram emot "En förlorad värld". Filmversionen av en hyllad tv-serie som visades på 70-80-talet någon gång. Som jag tyckte var lite sådär torr. Nu tror jag det blir bättre! I allafall när man kommer till kostym avdelningen..


Franz Von Stuck...

Härom veckan hittade jag en underbar bok om Jugend som jag köpte och bläddrar i så fort jag kan. Idag Fastnade jag lite för Herr Von Stuck. Han målade mycket naket och en del väldigt groteska motiv.(mythologi och Femme fatales) Vilket är något som jag inte alls gillar i vanligt fall, men jag känner ändå för att få lyfta fram Karln lite. Jag tycker bland annat hans självporträtt här nedan är enastående!Franz Von Stuck var ju såklart Tysk! Och verkade runt sekelskiftet 1800-1900.
Det vill säga den period då Jugend blommade som härligast. 1889 ställde han ut sin "Guardian of Paradise" på
Munich glass Palace och vann GULD minsann!Sen banade det bara iväg i full fart...Tro inte att han höll sig bara till målning. Nej han var nog inne och nosade på det mesta som kom i hans väg innom konsten. Han lärde till och med ut konst. OCH designade sin egen studio med möbler och allt. Dessa möbler var sedan med på världsutställningen i Paris 1900. Där han återigen kammade hem ett GULD. Vilken guldgosse! Här bjuder jag på min favorit, den är så sjukt vacker. Vill ni se det groteska och nakna får ni leta på egen hand!


Temperley London...

Yes, I like! Kolla in Temperley London
RSS 2.0