Knut Larsson...

Hejja Hejja!!!Kolla in Knuts fina hemsida www.knutlarsson.com


Loretta Young...

What a Flower...
Christmas Mood..

Oh soon its christmas and Im trying to get in the right mood. I want to tell you all about a wunderful old christmas movie. Its "the Bishop's wife" starring Cary Grant as a angel. A real angel send to earth to open people eyes. You know the classic Christmas movie theme...
And watching Carry Grant, I cant help thinking he was yesterdays George Clooney, or the other way around.

"There are few people who know the secret, how to make heaven here on earth"
Isnt that the most wonderful thing to say to a other person..Gosh! Im getting sentimental....Oh vad tråkigt!!!

Idag hade jag lite tid över och tog mig till "Gallerian" här i stockholm för där hänger några plagg som beckmans eleverna har gjort. Det handlar om det årliga samarbetet med Gallerian.
Jag tror det var 2-3 år sedan som min gammla vän Annica Sandberg var med i detta ståhej och designade för lindex. Jag hjälpte till och sy upp ett par byxor och tyckte det var skitkul! Visningen var också skitkul och det var flera elever som hade gjort väldigt intressanta kollektioner. Men detta år.. Jag ville nästan börja gråta.
Alla som har varit ute idag vet att det är ett väder som inte går att vistas i. det höstregnar, droppar stora som golfbollar. När jag väl kom in i Gallerian så kändes det som jag fortfarande var ute i regnet...Plaggen som hängde där framför ögonen på mig var lika GRÅ och HÖST-TRÅKIGA som vädret utanför.
Jag tittade lite på skärmen som visade visningen. Men jag orkade inte titta mer än en minut..är det dessa deppiga tider som smittar av sig???
Jag åkte iallafall hem totalt oinspirerad och blöt.

Vill dock lägga till att Mayam Avalinejad Hade gjort ett fint jobb. För Velour...


Såhär såg det ut förr..
Annica Sandberg för Lindex


Sandra Karlsson hade låtit sig inspirerats av A Clockwork Orange...


Sen så var det ett par fantastiska jeans som jag tror Frida Billgren gjorde för Levis, Men såklart så hittar jag inga bilder, jaja typiskt...

De dör som flugor...

Ja, problemet med att gilla det som var förr är att nästan varje vecka är det någon man beundrar och älskar som dör. Denna månad har 2 storslagna och unika kvinnor lämnat oss.

Först ut var Yma Sumac. Kanske inte den mest välkända kvinnan, men hon är KULT! och så är det bara.
Hon föddes i Peru 1922 och hette från början (håll i hatten nu) Zoila Augusta Emperatriz Chavarri del Castillo... (jag som tyckte jag hade ganska många namn haha). Hon bosatte sig 1946 i Usa. Denna kvinna bemästrade de flesta olika oktaver och vokaltekniker och vad det nu heter, hon är enastående och jag känner inte till någon som än rör sig på hennes nivå när det kommer till detta.
Och är det inte spännande att hennes mor Ima Sumack Emilia Atahualpa Chavarri del Castillio kan ha härstammat från Atahualpa,den siste Inka kungen. Jo jag säger då det, Yma Sumac! En kvinna att minnas...Och så var det Miriam Makebas tur, en kanske lite mer välkänd kvinna, alla känner ju till Pata Pata.
Här väljer jag att visa en annan video som jag tycker är maffig. käääääänsla...Jag trodde det var ett skämt, men det är det visst inte. Miriam föddes till (Nu får ni verkligen hålla i hatten!!!)
Zenzile Makeba Qgwashu Nguvama Yiketheli Nxgowa Bantana Balomzi Xa Ufun Ubajabulisa Ubaphekeli Mbiza Yotshwala Sithi Xa Saku Qgiba Ukutja Sithathe Izitsha Sizi Khabe Singama Lawu Singama Qgwashu Singama Nqamla Nqgithi.
Miriam Makeba är också en kvinna att minnas, inte bara för hennes otroliga röst utan också för att hon var verksam mot apartheid. 1959 var hon tvungen att lämna Sydafrika efter att ha medverkat i en film mot Apartheid, Come back Africa hette den.

The Last Peep...

 Billie Black

Angelique Houtkamp...

Billie Black hearts Angelique..This Amsterdam dame, with her oldschool tattoo inspired art, is realy something special.


Orchestre Evariste Bouchardeau...

More Music!!!!
Its not many neo band that get the right sound! very few of them indeed...But look what I found!!!!! sad that they dont seem to make some own songs...
But still...Wunderbaaar..

Orchestre Evariste Bouchardeau


C.W Stoneking...

ahhh this is the best "neo" thing I have ever ever ever EVER heard!!!!
you must go to this mans Myspace site and listen... C.W Stoneking

The guy sounds like he is around 90 years old or something, but what can he be? around 37? anyone who knows?

Uptown skankin´?

Ahhh återigen uppkopplad, att det är så svårt att leva utan internet. Nyinflyttad men fortfarande inga lampor i lägenheten, så ursäkta om jag slinter med bokstäverna...
Vad händer i helgen då? kanske lite det här på lördag?


Ljunggrens Bruno gallerian, mys..

Nu ska det packas upp lite mer och broderas lite, snart klar med broderiet....

RSS 2.0